Форма входу

Світлина "Дня"

Наше опитування

Чого найбільше не вистачає факультету журналістики?
Всього відповідей: 164

Міні-чат

Друзі сайту

Stud-Times Львівські флешмоби

Балакають про:

  • шо слухаємо? (106)
  • дещо для навчання (4)
  • Коли ти востаннє?.. (500)
  • Кого ти підтримуватимеш на президента? (9)
  • І ше одна забавка (127)
  • Статистика


    Ви увійшли як Чужий | Група "Гості"

    Писаки

    Великі українці - Сторінка 2 - Побалакати

    [ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
    • Сторінка 2 з 2
    • «
    • 1
    • 2
    Побалакати » Суспільство » Політика » Великі українці (заходив на сайт того проекту)
    Великі українці
    ElvisДата: Пн, 17.12.2007, 19:35 | Повідомлення # 16
    Admin
    Група: Адміни
    Повідомлень: 433
    Репутація: 6 []
    Статус: поза мережею
    все. я тобі не збираюсь більше нічого доводити, бо, якби я говорив до стіни, то вона мене зрозуміла б швидше. лан. не віриш мені - третій раз повторюю - поговори з людиною, якій повіриш. піди он Качмара спитай про ту тему. його ти авторитетним істориком вважаєш? тоді мусиш вважати і авторитетною його думку. нехай він тобі пояснить.

    Elvis forever
    На світі є дві нескінченні речі: людська тупість і Всесвіт. Щодо другої я сумніваюсь - А. Ейнштейн.
     
    ВоїнДата: Пн, 17.12.2007, 19:43 | Повідомлення # 17
    писака-балакун
    Група: Користувачі
    Повідомлень: 105
    Репутація: 4 []
    Статус: поза мережею
    Твої слова некоректні. Тому їх не коментую. Нехай люди самі думають.

    Мудрий не скаже, що сталося саме так - він скаже, що так він побачив.
     
    respectДата: Сб, 22.12.2007, 18:58 | Повідомлення # 18
    Головний писака
    Група: Адміни
    Повідомлень: 71
    Репутація: 7 []
    Статус: поза мережею
    люди думають..... happy happy happy


    душу - Богу, життя Україні, а честь - для себе!
     
    LjuДата: Сб, 22.12.2007, 19:19 | Повідомлення # 19
    зацікавлений писака
    Група: друзі сайту
    Повідомлень: 21
    Репутація: 1 []
    Статус: поза мережею
    Ну то які висновки? Хто великий українець? Один і єдиний?

    Що є комедією, а що трагедією, виявляється з часом!
     
    ElvisДата: Сб, 22.12.2007, 19:26 | Повідомлення # 20
    Admin
    Група: Адміни
    Повідомлень: 433
    Репутація: 6 []
    Статус: поза мережею
    та нє. одного і єдиного не визначиш. нинаю точного списку великих українців, але наю точно - Петрович в нього не попадає. happy я вже навіть знаю, шо та відповідь буде прокоментована ним. happy здогадуюсь шо він напише happy

    Elvis forever
    На світі є дві нескінченні речі: людська тупість і Всесвіт. Щодо другої я сумніваюсь - А. Ейнштейн.
     
    SlayerДата: Сб, 22.12.2007, 20:38 | Повідомлення # 21
    зацікавлений писака
    Група: Користувачі
    Повідомлень: 29
    Репутація: 0 []
    Статус: поза мережею
    Respect тобі великий respect теж поважаю Чорновола.Синок правда його лох задрипаний.розумний але лох. angry

    YOOOOOOOO!
     
    ВоїнДата: Сб, 22.12.2007, 21:36 | Повідомлення # 22
    писака-балакун
    Група: Користувачі
    Повідомлень: 105
    Репутація: 4 []
    Статус: поза мережею
    Нема єдиного великого українця. І не потрібно. Українці великий народ, і ми маємо дуже багато великих людей, які прославилмя на весь світ і навіки залишили слід в підручниках з історії. Втім, не потрібно їх канонізовувати. Так, як наприклад, зробили з Володимиром Великим, якого канонізували. А він не був навіть схожий на свіятого: мав гарем, мав 12 синів, а то тіки офіційних. Він брав жінок так, як хотів. А тепер святий.

    Так само і з Хмельницьким. Тарас не може обгрунтувати своєї думки, і каже, щоб я звернувся до викладачів. Втім викладачі не були Хмельницьким і не знають нічого крім фактів, які згадані в певних документах, тож вони не можуть сказати нічого точно, вони можуть тільки висунути свої гіпотези. Їхні гіпотези, це лише їхні гіпотези, які можуть бути неправильні, як будь-які інші. Тарас не має своєї думки, тому користується чужою.

    Я сформулюю чітко свою думку: Богдан Хмельниціький не був великим патріотом і героїчним визволителем. Тим не менше він був людиною розумною і сильною, яка не ховалася - а била у відповідь, ще Хмельницький неабияким полководцем. Про ці риси свідчать усі його дії. Його образили, і що він зробив? Почав визволяти Україну? Ні, він пішов у суд, потім до короля, коли ж зрозумів, що йому нічого не світить пішов піднімати повстання. Не тому, що він прагнув створити незалежну Україну, не тому, що він був визволителем, просто у нього не було інших варіантів. Його вдарили і він бив у відповідь. У нього був ще один вихід: сісти в тюрму. він вибрав хорошу бійку. От він використав усі протиріччя між поляками і українцями. Потім, коли він укладав першу угоду з польщею - хіба вн вимагав від Польщі поліпшення стану селян? Ні, якби він вимагав, то б поліпшив, але він не вимагав. І тоді народ проти нього повстав. Він не задовільнив повстанняч, а придушив його. Потім він мабуть зрозумів, що доля гетьмана на пряму залежить від долі країни. І його політика змінилася, але змінилися і обставини. Тож він так і не закріпив свої здобутки. Щоб створити державу - потрібно бути мислителем, а він ним не був. Він був сильною людиною, але не духовно.

    Добавлено (22.12.2007, 21:36)
    ---------------------------------------------
    Угу, Тарас, а ще у тебе Жадан геній, і він мабуть стане найбільшим Українцем. Як на мене, то якраз я стану великим українцем. А твоя думка, то всьо фігня і те що ти знаєш, то фігня. Час покаже.


    Мудрий не скаже, що сталося саме так - він скаже, що так він побачив.

    Повідомлення відредагував Воїн - Сб, 22.12.2007, 21:49
     
    ElvisДата: Нд, 23.12.2007, 01:30 | Повідомлення # 23
    Admin
    Група: Адміни
    Повідомлень: 433
    Репутація: 6 []
    Статус: поза мережею
    знчть так петрович, то вже переходить всі рамки. почнем з того, що
    Quote (Воїн)
    викладачі не були Хмельницьким і не знають нічого крім фактів, які згадані в певних документах, тож вони не можуть сказати нічого точно, вони можуть тільки висунути свої гіпотези.
    . то якого милого ти починаєш розказувати, шо
    Quote (Воїн)
    Богдан Хмельниціький не був великим патріотом і героїчним визволителем
    чи таке
    Quote (Воїн)
    Він був сильною людиною, але не духовно.

    - то вже твоя срана гіпотеза. Ти був Хмельницьким? то звідки ти знаєш, шо він не був патріотом чи був духовно слабким?
    Quote (Воїн)
    це лише їхні гіпотези, які можуть бути неправильні, як будь-які інші.
    - то з чого ти взяв, шо твоя гіпотеза правильна?

    Quote (Воїн)
    Тарас не може обгрунтувати своєї думки, і каже, щоб я звернувся до викладачів
    - і кажу я так, бо викладачі, на відміну від тебе (ти того точно не робив), або самі досліджували, або користуються даними певних досліджень з цієї теми. ти знаєш скільки було написано наукових робіт по темі Хмельницького? їх було дофіга. і писані по офіційних документах, спогадах та літописах очевидців, монографічних праць таких визначних істориків, як Грушевський чи Крип'якевич. чи для тебе вже й такі імена не є авторитетними? ти хочеш сказати, шо найвидатніші історики нашої країни говорять просто про гіпотези? якщо ти такий метод дослідження називаєш гіпотезами, то яку історію ти назвеш об'єктивною. якби це була гіпотеза, то так би й зазначалось (до речі, про Володимира Великого - це більше гіпотеза, ніж науковий факт, якому навіть не має достеменного підтвердждення). а це історично доведені факти і документально затверджені портрети доби та осіб, які й покладені в основу всіх навчальних посібників та навчальної програми курсу з історії України. і найбільший прикол в тому, шо ти й не захочеш вислухати авторитетну думку історика, бо він тобі доведе твою неправоту, а тобі треба завжди в лоб сперечатись, бо ти живеш у своєму світі, за своїми законами. але живеш так тільки тоді, коли тобі то потрібно. і не розказуй мені, шо я зараз пишу флуд, бо справа не в сайті. мені на той сайт пофіг. просто подумай, шо ти в лоб сперечаєшся з ОЧЕВИДНИМ і тільки заради того, щоб сперечатись.
    тепер підем далі, ніхто Хмельницького не збирався канонізувати, його просто назвали Великим Українцем, в той час, як ти кажеш, шо він не був патріотом. і загалом твоя думка до одного місця, бо вона нічого не змінить. все одно це одностайна думка всіх - Хмельницький визначна людина в історії України, яка заслуговує звання Великого Українця.
    тепер про договір з поляками. За найпершим, Зборівським, договором контроль польських панів над українськими селянами повністю скасовувався. жорстока панщина відмінялась. то не турбота про селян?!!!! за тим договорм збільшувався реєстр козаків, що надавало нові пільги і т.д. для них. то не турбота про інші шари суспільства?!!!! за тим договором ЄДИНОЮ вірою на Україні ставала пригноблена до того православна, рідна народові, віра. то не турбота про народ?!!!! і це факт. це записано в документі. звичайно через повторний напад Польщі такі умови існували не довго, але Хмельницький створив набагато більше, ніж можна було зробити в умовах закріпаченого, пригнобленого, позбавленого державності народу, що утискався зі всіх сторін. якби народ не підтримував його, то він би не зміг зібрати 100 тисячне військо СЕЛЯН і козаків. і то не мої вигадки, не чиїсь гіпотези. це фундаментальні праці з історії багатьох науковців, які, як мінімум мали вищу освіту і фах з історії. ти того не маєш, то як твоя думка може бути компетентнішою за тисячі обгрунтованих думок? зрозумій, шо деколи можна бути неправим. скільки я тебе знаю, в жодній суперчці ти не визнавав свою неправоту. навіть коли тобі її доводив не я.

    А Жадан справді для мене геніальний письменик, але тут зовсім нідочого Великі Українці. ти бачив мій список Великих Українців. там Жадана не було. він лише письменик, який прекрасно написав "Депеш мод". тому не розказуй мені, бо про Фрая я стримуюсь і мовчу. і це взагалі не для того розділу тема.

    Quote (Воїн)
    А твоя думка, то всьо фігня і те що ти знаєш, то фігня.
    - не хочу та й не можу з тобою тут сперечатись, але це не тільки моя думка. це точно не тільки моя думка. і далеко не завжди так є, що всі дурні, а ти один розумний.
    я впевнений, що ти продовжиш сперечатись і доводити своє. і після мого повідомлення ще буде твоє повідомлення. тому я зупинюсь. все. я мовчу. більше нічого тобі не буду доводити. не довіряєш мені, тоді подумай чи є такі, кому ти хоч в цьому питанні довіряєш. DIXI.


    Elvis forever
    На світі є дві нескінченні речі: людська тупість і Всесвіт. Щодо другої я сумніваюсь - А. Ейнштейн.
     
    капустаДата: Нд, 23.12.2007, 18:24 | Повідомлення # 24
    писака-асистент
    Група: Користувачі
    Повідомлень: 395
    Репутація: 6 []
    Статус: поза мережею
    Quote (Slayer)
    Respect тобі великий respect теж поважаю Чорновола.Синок правда його лох задрипаний.розумний але лох.
    я б швидше його дизертиром назвала. хоча, кожен з нас бореться за свою правду. от і він має інакші позиції щодо Юкрайни ніж ми з вами

    Добавлено (23.12.2007, 18:20)
    ---------------------------------------------

    Quote (Воїн)
    Нема єдиного великого українця. І не потрібно. Українці великий народ, і ми маємо дуже багато великих людей, які прославилмя на весь світ і навіки залишили слід в підручниках з історії
    класно сказав.)

    тішить принаймі те, що більшість люду погоджується з тим що одного великого вибирати не гоже. ми дійсно велика ніція і геній у нас не один)

    Добавлено (23.12.2007, 18:24)
    ---------------------------------------------
    О! мало не забула. про викладачів. не варто на них так опиратись, вони теж люди і просто не можуть всього знати. до того ж в кожної людини своя думка стосовно того чи іншого факту. особисто я починаю розчаровуватись в системі викладання. знову відчуваю, що мене прагнуть змусити жити за підручником. я про екзамен в Кузнєцової. з тих тестів виходить що коли я не погоджуюсь з її систематизацією і поглядами - то я повна дурепа. а я думала мене вчитимуть розвивати і обстоювати свою думку. хоча, сорі, то вже не має жодного стосунку до дискусії


    зорі- то лише дірки в небі

    мої мрії - це те на що ти ніколи не погодишся

     
    ОлянькаДата: Сб, 19.01.2008, 17:37 | Повідомлення # 25
    модний писака
    Група: Користувачі
    Повідомлень: 207
    Репутація: 2 []
    Статус: поза мережею
    Роман Шухевич і безперечно Тарас Шевченко

    Всі ми ангели з одним крилом: щоб злетіти, нам треба когось обійняти
     
    prostofajnaДата: Нд, 20.01.2008, 18:08 | Повідомлення # 26
    модний писака
    Група: Користувачі
    Повідомлень: 150
    Репутація: 1 []
    Статус: поза мережею
    не люблю Шевченка, для мене він не найкращий...Франко кращий, чи Стус, чи Багряний...я взагалі Шевченка не люблю...а одного великого українця нема і бути не може, в нас занадто талановитий народ шоб вибрати одного у всіх сферах. Єдине чого не люблю в нашому народі це постколоніалізм у всіх сферах...Пора щось нове починати:)(це суто моя думка, хто має бажання подискутувати пишіть)))

    Добавлено (20.01.2008, 18:08)
    ---------------------------------------------
    почитайте останні пост-поступ там дуже багато гарних думок про великих українців...

     
    Побалакати » Суспільство » Політика » Великі українці (заходив на сайт того проекту)
    • Сторінка 2 з 2
    • «
    • 1
    • 2
    Пошук: