Форма входу

Світлина "Дня"

Наше опитування

Чого найбільше не вистачає факультету журналістики?
Всього відповідей: 164

Міні-чат

Друзі сайту

Stud-Times Львівські флешмоби

Балакають про:

  • шо слухаємо? (106)
  • дещо для навчання (4)
  • Коли ти востаннє?.. (500)
  • Кого ти підтримуватимеш на президента? (9)
  • І ше одна забавка (127)
  • Статистика


    Ви увійшли як Чужий | Група "Гості"

    Писаки

    То дві чи одна? - Побалакати

    [ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
    • Сторінка 1 з 3
    • 1
    • 2
    • 3
    • »
    Побалакати » Суспільство » Про українське » То дві чи одна? (Поговоримо про нашу націю)
    То дві чи одна?
    prostofajnaДата: Чт, 24.01.2008, 11:44 | Повідомлення # 1
    модний писака
    Група: Користувачі
    Повідомлень: 150
    Репутація: 1 []
    Статус: поза мережею
    так-так, з назви теми вам могло здатись все що завгодно, а насправді я хотіла би поговорити про націю, чи всетаки нації?Отже, хто як вважає. На мою думку в нас дві нації і з цим нічорта зробити не можна. Тут або діяти силою, або дати їм відділитись або забити.Хто за шо? я особисто за друге. Можливо це і не правильно, але це моя думка.Так, це буде не вигідно для економіки, але зі всього можна винести користь. Тут можна багато чого написати тож пишіть!
     
    IrzhaДата: Чт, 24.01.2008, 13:40 | Повідомлення # 2
    писака-доцент
    Група: Користувачі
    Повідомлень: 556
    Репутація: 6 []
    Статус: поза мережею
    Хм. Ваша тема, шановна, заставила мене вкотре задуматися над цим питанням.
    Що стосується мене, то я б не віддавала, пардон, злим кацапам своїх земель. Але то таке. Про то ше можна буде поговорити потім. Тут буду мати невеличке запитаннячко: а оце відділитися, як це взагалі буде проходити? Як будемо робити з проукраїнськокультурним населенням сходу.
    Прошу не сприймати як злий наїзд, оскільки автор даного коменту нічо` такого не хотів, а просто пояснии, як би це все проходило з твоєї точки зору.


    Смерть Злим Чінгерам і Виробникам Великих Картонних Коробок!
     
    ElvisДата: Чт, 24.01.2008, 20:15 | Повідомлення # 3
    Admin
    Група: Адміни
    Повідомлень: 433
    Репутація: 6 []
    Статус: поза мережею
    йой, як розумно народ розписувати почав. prostofajna, мені от цікаво які то дві нації і до якої з них тоді віднесеш себе?
    >Прошу не сприймати як злий наїзд, оскільки автор даного коменту нічо` такого не хотів, а просто пояснии, як би це все проходило з твоєї точки зору. biggrin


    Elvis forever
    На світі є дві нескінченні речі: людська тупість і Всесвіт. Щодо другої я сумніваюсь - А. Ейнштейн.
     
    prostofajnaДата: Пт, 25.01.2008, 15:16 | Повідомлення # 4
    модний писака
    Група: Користувачі
    Повідомлень: 150
    Репутація: 1 []
    Статус: поза мережею
    справа в тому, шо я дивлюсь на це з генетичної точки зору. Генетично уркаїнців на Сході майже не залишилось, нажаль. Більшічсть з ни х або були вивезені на Сибір, або тут вбиті або заморені голодомором. Хто не в курсі то на схід примусово переселяли росіян, тому більшість з тих хто там живе є росіянами. не справа в моїй не любові до них чи щось таке справав в тому шо вони самі себе вважають росіянами і як би це не плачевно звучало саме вони перші захотіли створити автономію а потім приєднатись до Російської федерації(Згадайте ПІСУАР). І це так би і мало виглядати. Утворилась би автономія, як наш Крим в якому зараз повний дурдом:) і потім рішенням голови автономії та його правління або референдумом відбулось би приєднання до "сестри" нашої. І ще я хотіла би дізнатись вашу точку зору а не пообговорювати мене кохану roll
     
    lyanochkaДата: Пт, 25.01.2008, 22:10 | Повідомлення # 5
    модний писака
    Група: Користувачі
    Повідомлень: 188
    Репутація: 8 []
    Статус: поза мережею
    ну, що.. я не відкрию Америку, якщо у свому коротенькому пролозі скажу, що це питання є дуже складним, а відповідь на нього, навіть якщо її шукатиме вся Україна, все одно не знайдеться... Для мене це питання насамперед є дуже болісним, тому не дивуйтесь, якщо мене занесе.... ну, я починаю.

    я не давитиму на сльозу (ви ж всі не Івани Андрійовичі-), але, може,вона надавиться сама-).... Мій дім далекувато... час від часу я змушена їхати до нього, бо він, бачте, скучає... що разу, коли я приїжджаю до нього, він руйнує усі мої примарні і дещо дитячі ілюзії про те, що Україна українська, що її діти люблять її, а її дорослі поліпшують її життя... 27 годин страху - і я вдома... за ті 27 годин, хоч дещо і зіпсовано, враховуючи замазані від часу вікна, але я бачу Україну... і я бачу її зміни.. тільки-но зайшовши у вагон, чую голоси, які можуть подобатись, можуть не подобатись мені, але які українські.... проспавши годин 10, я прокидаюсь під голоси, які вже дещо інші.. якісь відкритіші і мокріші.. вони кажуть "чІпсов нЄ желаЄтЄ??..а, может, водІчку мІнЄральную, а?".... в жасі засинаю...якщо пощастить, години три просплю, не прокидаючись.... вони минають.. я відкриваю очі... тут вже можна вуха не вмикати. Очей достатньо - все видно.. обличчя пом"ятіші (хоча! але ти наївна! вони пом"ятіші не від того, що тільки-но з ліжка!!. в них третій день п"янка, дитино!)....українську чую рідко.....ще сім годин - української не чутно.............підїжджаємо до мого вокзалу.. приїжджаю додому... біжу вулицями, щоб побачити те, чим жила всі попередні 16...

    я зустрічаю свою ріднесеньку подругу... намагаюсь згадати расайську мову... важко, але вона пригадується.... говорю по-расайськи.... біжу вже вулицями міста з подругою... знайомі стежки.. до болю знайомі... упс... під деревом дядько лежить.. заснув?... балван (думаю собі)... фє... скільки можна пити?... пригадую, як рік тому бігла з подругою тими ж стежками - наче цей же дядько тоді валявся від "щастя" під деревом, наче....о.. ще один спогад... тоді, бігши цими стежками, я обговорювала політику чи щось заполітизоване зі своєю подругою... говорили про те, щоб Донбас відділився, відійшов до Росії, щоб мова була - російська, щоб українська - нафіг з пляжа, і да здравствуєт вєлікій і красівий Путін (нє то, што єтот... в шрамах.) !!!!!.......

    мої ногі ватні... кажу:" чуєш! яка російська? вам ніхто не заважає спілкуватись російською! але і ви ж майте совість! живемо в Україні, про Конституцію говорити вже не будемо, але мова ж в неї є власна , а не запозичена!!!. так поважайте це і знайте її !!! історія зробила своє діло!!!....вже "вибачте", але якось так сталось, що Луганська, Дон., Харківська області її кордони охопили!!!!!!!!!!! "..... пауза.. думаю, може мене розуміє хоч ця людина.. тиша переривається вбивчим "я расіянка! і язик мой радной русскій!!! і украінский мнє до лампочкі!".... я починаю наводити аргументи, які вже писала Ксенька (про насильне заселення росіянами, про знищення українців)... вона каже :"мнє всьо равно. я русская".........................ще якісь питання? маєте сумніви, що ми маємо дві нації??...верніше ні.. ми маємо одну націю і одну напівнацію...перша любить себе і має повагу до інших, в останніх же все зводиться першого пункту...........вибачте, що так багато. наболіло...


    Серце моє, чуєш, не спи!...

    Повідомлення відредагував lyanochka - Пт, 25.01.2008, 22:16
     
    ElvisДата: Пт, 25.01.2008, 23:53 | Повідомлення # 6
    Admin
    Група: Адміни
    Повідомлень: 433
    Репутація: 6 []
    Статус: поза мережею
    ну історій з життя багато, ця дуже повчальна. але для мене це вже не тема для обговорення. відділити? ніколи. Україна унітарна держава, але про "Конституцію говорити вже не будемо", тому Україна - єдина і соборна, як було сказано 90 років і три дні тому на Софійському майдані.
    Змушувати говорити українською? ніколи. зробити так, щоб українська справді стала державною мовою не на папері - ефективно. як зробити? елементарно. на побутовому рівні. українська ж також здебільшого викорінювалась на побутовому рівні. тоді було як? не знаєш російської, то не можеш вчитись у вузі, не вмієш правильно написати якісь документи і т.д. от і зараз так зробити.
    яскравий приклад: фільми укр. мовою. нікому не буде секретом, коли скажу, шо практично всі фільми дублюються, перекладаються, поступають в прокат рос. мовою. насильне переведення всіх фільмів на укрмовний прокат ні до чого доброго не призведе. але!!! якшо укрмовному дублюванню надати дотаціїї, зняти частину податків, а росмовний прокат обкласти кількаповерховими податками, то він стане на порядок дорожчим, ніж укрмовний. народ потягнеться туди, де дешевше. тоді в Україні стануть дивитись фільми українською. а як не схочуть українською, то хай йдуть дивитись російською. держава за то отримає набагато більше грошей, які знову ж можна пустити на українізацію чи інші такі приколи, чи напр. на культуру. але я впевнений, шо дорогі квитки на росмовний прокат стануть менше брати, ніж дешеві квитки на укрмовний прокат. і всьо чотко, шановні парафіяни. таку систему можна проробити для всіх сфер укрпобуту і культури. це дасть результати. народ спочатку почне поважати країну, в якій живе, її культуру, почне з нею рахуватись, а як не буде мати де дітись, то й почне використовувати у домашньому вжитку всі блага та достоїнства справді української Нації. а як не буде рахуватись, то хай їде в Росію, де "язик" державний, бо тут мова.
    ги. в новинах побачив, як кілька громадян України емігрують в Росію з перспективою отримання росгромадянства. при запитанні журналістів про причину, сказали, що їм складно тепер тут жити, бо все перешло на укрмову, а їм важко до того призвичаїтись. і, ви знаєте, мене та новина втішила.
    отаке в мене ІМНО. cool


    Elvis forever
    На світі є дві нескінченні речі: людська тупість і Всесвіт. Щодо другої я сумніваюсь - А. Ейнштейн.
     
    prostofajnaДата: Сб, 26.01.2008, 00:02 | Повідомлення # 7
    модний писака
    Група: Користувачі
    Повідомлень: 150
    Репутація: 1 []
    Статус: поза мережею
    знаєш, Тарасе, не в мові справа...справа в менталітеті людей...в тому шо вони не хочутьт бути українцями, бо вони ними не є...
     
    ElvisДата: Сб, 26.01.2008, 00:08 | Повідомлення # 8
    Admin
    Група: Адміни
    Повідомлень: 433
    Репутація: 6 []
    Статус: поза мережею
    не згідний, але ж то тіко моя думка. так я й не говорю тіко про мову -
    Quote (Elvis)
    почне поважати країну, в якій живе, її культуру, почне з нею рахуватись, а як не буде мати де дітись, то й почне використовувати у домашньому вжитку всі блага та достоїнства справді української Нації
    - то я сказав. та й не така то правда, шо вони ними не є. купа тих людей ше голодомор і т.д. памятають. і не менша купа зараз каже, шо живе в "Украине и считает себя украинцем" - такого дофіга. яскравих прикладів багато серед спортсменів. так само й серед простого люду те зустрічається. і все одно, як не крути, все зведеться до мови.


    Elvis forever
    На світі є дві нескінченні речі: людська тупість і Всесвіт. Щодо другої я сумніваюсь - А. Ейнштейн.
     
    lyanochkaДата: Сб, 26.01.2008, 00:20 | Повідомлення # 9
    модний писака
    Група: Користувачі
    Повідомлень: 188
    Репутація: 8 []
    Статус: поза мережею
    поки я писала всю ту чудасію, забула про від"єднання... віддати схід Росії? та будь ласка!!! дуже треба.... схід так того хоче!!!!.... але... коли це станеться, то вони зрозуміють, що не в казку потрапили.. а дещо в інше місто... воно темніше за казку.... і пестити їх там ніхто не буде... а будуть вони дешевою кінською силою, яка пахатиме і ще "дякую" казатиме за стопку водки..... я би погодилась віддати їх... але маю ряд причин...1) мені дуже подобаються контури нашої карти smile , 2) я не хочу, щоб мої батьки жили в Мосляндії, а перебратись сюди вони не матимуть, на жаль, можливості, 3) всім серцем люблю Україну і не віддам її кацапам!!!!!!!! не заслужили!!!!!!!! ліпше я закрию очі і згадаю, що я - наївна максималістка і, що до своєї смерті я ще побачу справжню і українську Україну!!!!!!!!!!!!

    Серце моє, чуєш, не спи!...
     
    ElvisДата: Сб, 26.01.2008, 00:46 | Повідомлення # 10
    Admin
    Група: Адміни
    Повідомлень: 433
    Репутація: 6 []
    Статус: поза мережею
    lyanochka, ++1
    Quote (lyanochka)
    1) мені дуже подобаються контури нашої карти

    applause підтримую
    Quote (lyanochka)
    3) всім серцем люблю Україну і не віддам її кацапам!!!!!!!! не заслужили!!!!!!!! ліпше я закрию очі і згадаю, що я - наївна максималістка і, що до своєї смерті я ще побачу справжню і українську Україну!!!!!!!!!!!!
    - на всі 100 підтримую.


    Elvis forever
    На світі є дві нескінченні речі: людська тупість і Всесвіт. Щодо другої я сумніваюсь - А. Ейнштейн.
     
    ХрисТУСЯДата: Сб, 26.01.2008, 02:02 | Повідомлення # 11
    зацікавлений писака
    Група: Користувачі
    Повідомлень: 39
    Репутація: 1 []
    Статус: поза мережею
    Quote (prostofajna)
    я дивлюсь на це з генетичної точки зору

    От з цим я не погоджуюся. Я наприклад, на чверть росіянка (в мене бабця з Росії) і я ж не кажу, що Росія це круто, а Україна це фе. Ні в якому разі. І моя бабця так не каже, повірте. Так, можливо в нас держава унітарна зараз лише в конституції, а вживу ми маємо інше. Вживу ми маємо - Схід і Захід, а не одну Укранїну. Але, на мою думку, якщо ми молоді будемо старатися переконувати один одного у тому, що Україна -це модно і прогресивно, то справа піде набагато краще. Я погоджуюся з Elvisом, що починати потрібно з побуту.
    От розповім вам одну історію. Два роки тому до мене приїжала дівчина по обімну з харківської області. Їй було важко спілкуватися українською тут, але вона старалася. А у мене та моїх друзів традиція - ми щороку ходимо колядувати, вона звичайно жодної колядки не знала. І після першого вечора вона попросила, що б я її навчила хоч якоїсь колядки, що б вона не стояла осторонь, а колядувала з нами. Вона зрозуміла, що в нас це модно, а там такого немає. Тому, що не кажіть, мода та вплив друзів для молоді має велике значення. І може якщо довести, що українське нічим не гірше від російського і що воно не менш популярне, то і мешканці Сходу почнуть пишатися тим, що дивуть вони в Україні, як пишаємося ми.


    Коли кохання заходить у двері, розум-вистрибує в вікно.

     
    prostofajnaДата: Сб, 26.01.2008, 11:59 | Повідомлення # 12
    модний писака
    Група: Користувачі
    Повідомлень: 150
    Репутація: 1 []
    Статус: поза мережею
    ХрисТУСЯ, На мою думку, слово "модно" для країни це трохи не те...країну не маю вважати модною її мають любити!!!
    справа не в тому яка є людина в тому ким себе людина вважає, якшо він чи вона вважає себе росіянкою то нафіга мордувати себе та інших.
    (так кльово бути одною проти всіх))))
     
    SlayerДата: Сб, 26.01.2008, 14:07 | Повідомлення # 13
    зацікавлений писака
    Група: Користувачі
    Повідомлень: 29
    Репутація: 0 []
    Статус: поза мережею
    ТАК.Я поняв шо мені нема тут шо робити,хіба шо ви хочете поговорити про квітенсенцію психологічного парадоксу...
    (але все ж не люблю я кацапів)


    YOOOOOOOO!
     
    IrzhaДата: Сб, 26.01.2008, 19:04 | Повідомлення # 14
    писака-доцент
    Група: Користувачі
    Повідомлень: 556
    Репутація: 6 []
    Статус: поза мережею
    Нє. Їх така думка то всьо результат довготривалого, назвемо це так, зазомбовування. Згадайте, всі ті совкові виховні програми, підручники і таке інше.
    Наша мета, завдання чи шо там ше, полягає в тому, шоб перезомбувати їх так як треба власне нам. Бо якщо ми будемо бігати і кричати всюди, де тільки можна покричати, Бий москаля - рятуй Україну, ніхєра так нікого не переконаємо.


    Смерть Злим Чінгерам і Виробникам Великих Картонних Коробок!
     
    lyanochkaДата: Сб, 26.01.2008, 19:21 | Повідомлення # 15
    модний писака
    Група: Користувачі
    Повідомлень: 188
    Репутація: 8 []
    Статус: поза мережею
    це у Львові можна кричати таке... бо у Львові ми гонорові, бо у Львові нас багато... на сході ж цим нічого не доб"єшся.. хорошого нічого.... там тре по-іншому... там тре тактовно і продумано ... он тільки лишенько - толку мало. Два роки старань і зусиль у цьому напрямку дали мені лише 1) повагу одиниць, переважно, дуже близьких людей, до мого "бандерства", 2) захоплення тих же друзів Львовом і часткове визнання ними, що українська буде куди гармонійніша і миліша за російську, 3) бажання однієї ну дуже шальоною подруги повішати над ліжком український прапор (, 4) любов до "СКАЮ", "ОЕ", "Бумбоксу" тощо, тощо, тощо... усе... на цьому все..... на це було покладено два роки мого неспокою і два роки нелюбові до мене зі сторони тих, хто так і не зрозумів мою несхожість.. два зіпсованих роки... тьфу на них.. якщо дурні вони, то окрім хорошого психотерапевта їм не зарадить ніхто.. навіть така наївна максималістка, як я... але я ж не мазохістка-) smile

    Серце моє, чуєш, не спи!...

    Повідомлення відредагував lyanochka - Сб, 26.01.2008, 19:24
     
    Побалакати » Суспільство » Про українське » То дві чи одна? (Поговоримо про нашу націю)
    • Сторінка 1 з 3
    • 1
    • 2
    • 3
    • »
    Пошук: